wrz 16 2008

Ciasteczka z galaretką


Komentarze: 0
30 dag mąki 8 dag mielonych orzechów laskowych 10 dag cukru 1 cukier waniliowy 20 dag masła 2 żółtka 15 dag galaretki porzeczkowej cukier puder do posypania
Zagnieć kruche ciasto z mąki, orzechów, cukru, cukru waniliowego, masła i żółtek. Ulep kulę, zawiń w folię, włóż na godzinę do lodówki. Ulep kulki o średnicy 2 cm, poukładaj je na blasze wyścielonej pergaminem. Trzonek drewnianej łyżki zanurzaj w mące, zrób dołek w każdej kulce. Podgrzej galaretkę, małą łyżeczką wlewaj ją do dołków w ciastkach. Piecz 15 minut w temp. 175°C. Posyp cukrem pudrem.
Do tej pory nie pojawił się jeszcze żaden komentarz. Ale Ty możesz to zmienić ;)

Dodaj komentarz